Giorgeta Cioroga

Doamna Giorgeta Cioroga este mentorul Atelierului de lucru manual organizat de Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” – Compartiment la Primăriei Alba Iulia. Deși formarea ei profesională este foarte tehnică și a excelat în științe exacte, ea este foarte pricepută la cam tot ce înseamnă lucru manual, stăpânind tehnici diverse, unele chiar rar practicate în zilele noastre, împărtășindu-și cu drag cunoștințele celor care doresc să învețe.

Este de profesie inginer, terminând facultatea de construcții hidrotehnice. Mulți ani a lucrat ca inginer proiectant la firme importante din Alba, după care, împreună cu soțul său, și-a deschis propria firmă de construcții, care a funcționat foarte bine până când au decis să o închidă din cauză că vârsta nu le mai permitea să se ocupe de afacere așa cum și-ar fi dorit.

Pasionată de lucru manual a fost însă de când era copil. Se pricepe la cusut ie, tricotat, croșetat, frivolite, tehnica persană, tapițerie, goblen și lista ar putea continua. ”A fost modul meu de a-mi încărca bateriile. Acesta este refugiul meu. De multe ori veneam obosită de la lucru și acesta era modul meu de a mă relaxa, croșetând, cosând… Și pe unde m-am aflat, am molipsit lumea din jur cu aceste pasiuni ale mele, pe care le găsesc foarte relaxante”, a povestit Giorgeta Cioroga.

Ea a ajuns la Academia Doamnelor într-o perioadă foarte tristă a vieții ei și spune că aici și-a găsit liniștea și s-a simțit din nou utilă. ”Am traversat o perioadă foarte dificilă după pierderea soțului și mi-a părut extrem de bine când am descoperit Academia Doamnelor. Mă simțeam pierdută, iar venirea aici a fost ca o gură de oxigen. Nepoata mea a fost cea care m-a îndemnat să vin aici la un eveniment legat de ie, în februarie 2017. Am venit și am fost bine primită. Acum, Academia Doamnelor este ca o a doua familie pentru mine. A fost salvarea mea să vin aici și să descopăr că încă mai am ceva de arătat pe acest Pământ. Mă simt atât de bine aici, încât sufăr când nu ne întâlnim”, a mărturisit Giorgeta Cioroga.

Este o persoană foarte talentată și cu experiență îndelungată, care s-a făcut remarcată cu tot ce a lucrat. De exemplu, iile realizate integral manual de ea sunt spectaculoase. Din dorința de a împărtăși și celor din jur cunoștințele sale, a devenit mentor al Atelierului de lucru manual. ”Dacă cineva vrea să învețe ceva de la mine, îl ajut cu drag. Nu vreau să iau cu mine tot ce știu. Vreau să transmit aceste meșteșuguri oricui este interesat”, a încheiat mentorul Atelierului de lucru manual organizat de Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” – Compartiment la Primăriei Alba Iulia.